Apartmani u Hrvatskoj

Koje su poznate plaže u Hrvatskoj? Pročitajte naš članak o top plažama za Vaš odmor u Hrvatskoj.

(0)
Sviđa Vam se ovaj pogled? Mir i tišina!
Pretraga apartmana

Top 10 Plaža u Hrvatskoj

Jedna od glavnih atrakcija na odmoru u Hrvatskoj je naravno prekrasna plaža u zemlji, a mogućnosti su beskrajne. Šljunčana, stjenovita, pješčana, obiteljska ili romantična plaža - pronaći će svatko nešto za sebe. Da bi vam pomogli oko izbora, opisali smo neke od najboljih plaža u Hrvatskoj:

Dubovica na Hvaru - za neke je to glavni odabir, plaža koja se sastoji od finog šljunka i gleda u netaknute vode na južnoj strani otoka Hvar. Kamena vila s izlazom "u more", savršen pogled s ručka u restoranu, park na glavnoj cesti iznad, a kratki izlet prema dolje se više nego isplati.

 

Bačvice u Splitu - najpopularnija pješčana plaža od svih u dalmatinskim mjestima, Bačvice su više od plaže, to je institucija Splita. Plitko more, pješčano dno te kafići i restorani iznad čine ovu plažu kao idealnu obiteljsku za odmor i kupanje tijekom cijelog dana. Nemojte biti iznenađeni ukoliko vidite odrasle muškarce koji skaču u zrak kako bi malu lopticu zadržali u zraku – to je unikatni sport Splita poznat kao picigin.

 

Jerolim, Pakleni otoci nasuprot grada Hvar – prozvan od CNN-a kao svjetski vrh nudističke plaže u 2011. godini. Maleni otok Jerolim na Hvaru legendarnih Paklenih otoka je otok s dvije plaže. Okrenuta prema Hvaru je Amo plaža, zajedno s restoranom i cocktail barom, dok 50 metara dalje na drugu stranu dolazite do plaže Kordovan, nudistička i gay-friendly plaža s umjetnosti u drveću izrađenih od naplavljenog drveta od mora.

 

Zlatni rat na Braču - jednostavno najpoznatija plaža u cijeloj Hrvatskoj. Smještena u neposrednoj blizini južnog mjestu Bola, plaža mijenja oblik ovisno o plimi. Iako iz zraka izgleda kao pješčana, plaža je zapravo napravljena od kamenčića, a naseljena s puno objekata u ljeto. Odličan izbor za obitelji, ali dođite rano!

 

Makarska rivijera - jedna od najdužih plaža koja se proteže na Jadranu, nalazi se obje strane naselja grada Makarske i biranje individualnih plaža je teško. Korisna aplikacija Makarske plaže će vam pomoći suziti izbor, ali tu je velik izbor plaža, od obiteljskih do više udaljenijih romantičnih plaža.

 

Stiniva na Visu - za neke je Stiniva krajnja Robinson Crusoe plaža, skrivena od visokih litica na ovom idiličnom mjestu na nevjerojatnom otoku Visu. Daljnji komentari nisu potrebni...

 

Lokrum kod Dubrovnika – plaža Lokrum se nalazi na istoimenom otoku i jedna je od poznatih plaža u toj regiji. Na otoku se nalazi malo slano jezero, netaknuto more idealno za opuštanje i kupanje nakon napornog jutarnjeg razgledavanja Dubrovnika. Do otoka možete doći brodicom, a zbog privatnosti koja se može pronaći na otoku postoji i nudistička plaža.

 

Uvala Gustinja, Rovinj - dok su plaže u Dalmaciji popularnije, u Istri također ima dosta izvrsnih mogućnosti. Jedna od najboljih je uvala Gustinja, nalazi se u blizini popularnog odredišta Rovinj, koji ima puno plaža koje privlače obitelji i nudiste. Jednostavno odaberite svoje mjesto i položite svoj ručnik! Uvala je pristupačna pješice i udaljena minutu hoda od mjesta gdje možete parkirati vaš automobil.

 

Sveti Ivan, Lubenice na Cresu - Cres je jedan od najvažnijih prirodnih rezervata u Hrvatskoj. Na otoku se nalazi jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj, koju je njemački časopis "Bild" 2011. stavio na 15. mjesto top 50 plaža u svijetu. Plaža Sv. Ivan se nalazi u uvali ispod mjesta Lubenice, izgrađena na litici od kamena te je nekada služila kao stražarnica. Plaži možete pristupiti pješke (spuštajući se iz Lubenice) ili vozeći se brodicom (jahtom). Provedite svoj idealan odmor na idealnoj plaži daleko od gužve i mnogobrojnih turista.

 

Stara Baška na Krku - prekrasna šljunčana plaža okružena stijenama. Stara Baška je popularna plaža za nudiste i obitelji, koje privlači mir i tišina sa predivnim pogledom. Popularno je mjesto za jedrenje na dasci, osobito kada puše sjeverni vjetar "Bura".

PREMIUM APARTMANI

Apartmani Ivišić - Pakoštane
Apartmani Ivišić - Pakoštane