Apartmani u Hrvatskoj

Tražite posebnu destinaciju za savršen odmor u Hrvatskoj?

(0)
Sviđa Vam se ovaj pogled? Mir i tišina!

Savršene destinacije u Hrvatskoj

Hrvatska postaje jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Europi i znamo zašto, jer ima prekrasne gradove poputa Splita, Dubrovnika, Zadra i Zagreba. Iako nema sumnje da su ti gradovi spektakularni, Hrvatska nudi puno više savršenih destinacija koje su jednako dobre za Vaš savršeni odmor. Nisu poznate kao Hvar i Rovinj, ali su jednako bogate u povijesti, kulturi, arhitekturi i prirodi.

 

Sve ove destinacije imaju izvanredan privatni smještaj (apartmani i sobe, kuće za odmor i vile) na raspolaganju i lako su dostupne za ugodan boravak. Na portalu PSH Hrvatska ćete pronaći mnogo objekata za iznajmljivanje u ovim vrhunskim destinacijama, koje čekaju na Vas da ih istražite.

 

Navodimo Vam neke od najboljih manje poznatih destinacija u Hrvatskoj, za Vaš savršen i miran odmor:

 

Zagorje

Hrvatsko Zagorje ili samo Zagorje je regija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj koja će Vas zasigurno impresionirati. Izlet u Zagorje je kao dolazak u zemlju bajke, povratak u vrijeme gdje je vladalo plemstvo sa svojim impresivnim dvorcima, zelenim brežuljcima, ravnicama i pašnjacima.

 

Ova regija ima bogatu povijest i kulturu sa šarmantnim gradovima u kojima ćete pronaći jedinstvene muzeje, terme (toplice) i vinare. Ako ste u potrazi za mjestom gdje ćete provesti odličan vikend, onda je Zagorje mjesto za Vas.

 

Apartmani u Zagorju - Kontinentalna Hrvatska

 

 

Gorski Kotar

Ako ste tip putnika koji traži mir i tišinu u zelenoj oazi, ne gledajte dalje od Gorskog Kotara. Poznat kao zeleno srce Kvarnera, Gorski Kotar je mjesto gdje je majka priroda stvorila netaknute prirodne krajolike koji će vas očarati.

 

Ovdje ćete naći netaknutu prirodu i kontrastne krajolike koji uključuju bujne šume, sunčane livade, brežuljke, strme planine, zelene doline i kristalno čiste vode. Ova regija ne nudi samo prirodu, njena šarmantna sela su bogata poviješću i kulturom, a mještani će Vas ugostiti kao da ste njihov član obitelji.

 

Apartmani u Gorskom Kotaru - Kvarner

 

 

Otok Silba

Zadivljujuća Silba je smještena u zadarskom arhipelagu i savršen je otok za obiteljski odmor. Otok je netaknut, a možete uživati u mnogim pješčanim i šljunčanim plažama.

 

Automobili nisu dopušteni na otoku, ali ne brinite, auto Vam i ne treba, jer se sve nalazi na udaljenosti od samo nekoliko minuta hoda.

 

Apartmani otok Silba - regija Zadar

 

Otok Zlarin

Za mještane poznat kao Zlatni otok, Zlarin je poznat po proizvodnji nakita od crvenog koralja, koji se prikuplja u moru oko otoka. 

 

No, ovaj nebeski otok ima mnogo više zajedno sa netaknutom prirodom i predivnim plažama, kao Vaš pravi izbor za ljetovanje.

 

Apartmani otok Zlarin - regija Šibenik

 

Otok Iž

Idilični otok Iž je uspio zadržati svoj karakter unatoč sve većem broju posjetitelja Hrvatske, čineći ovaj otok kao pravi dragulj u zadarskom arhipelagu.

 

Mali Iž, jedan od dva naselja na otoku je posebno impresivan sa netaknutom prirodom i spektakularno čistim plažama.

 

Apartmani otok Iž - regija Zadar

 

Otok Prvić

Otok Prvić je oaza mira i pogodan je za one turiste željni uvala, ali i bijega od ljetne gužve.

 

Postoje dva naselja na Prviću, oba zaštićeni njihovim kulturnim značenjem. Ako se želite opustiti i pobjeći daleko od svega, ovaj otok je idealno mjesto za vas.

 

Apartmani otok Prvić - regija Šibenik

 

Otoci Kaprije & Žirje

Kaprije i Žirje su dva dragulja koji se nalaze u šibenskom arhipelagu, koji samo čekaju na Vas da ih istražite.

 

Kaprije je prekriven vegetacijom i super je za one koji vole pješačiti.

 

Dok je Žirje savršen za one koji žele dobiti osjećaj seoskog života u Dalmaciji, opuštajući se uz more.

 

Apartmani otoci Kaprije & Žirje - regija Šibenik

 

Otok Šolta

Šolta je apsolutni skriveni dragulj, a najvažnije je do otoka se dolazi kratkom vožnjom trajekta iz Splita. Ovdje možete pobjeći od gužve na kopnu i imati plavi Jadran za sebe, a zatim posjetiti autentičan obiteljski pokrenuti restoran i kušati neke od lokalnih proizvoda.

 

Ako tražite autentično dalmatinsko iskustvo, ovaj otok je za Vas.

 

Apartmani otok Šolta - regija Split

 

Otok Lastovo

Otok Lastovo je raj za ljubitelje prirode. Otok je prekriven šumama, ima dramatičnu obalu i to je suština netaknute prirode.

 

To je prepoznato i sad je otok označen kao jedan od hrvatskih parkova prirode. Ukoliko krenete do Lastova, svakako probajte poznatu Lastovsku maraštinu, zlatno-žuto suho vino karakteristične arome i blage gorčine.

 

Apartmani otok Lastovo - regija Dubrovnik

 

Vis & Komiža

Najbolja europska plaža za 2016. godinu je plaža Stiniva, koja se nalazi na otoku Vis. Ako je još niste posjetili, onda je dodajte na Vaš sljedeći popis, jer je nevjerojatna plaža.

 

No, Vis je više nego samo Stiniva, otok poznat po tradicionalnoj dalmatinskoj arhitekturi i prirodnim ljepotama.

 

Otok ima dva glavna naselja, grad Vis i Komiža, a u blizini je i svjetski poznata modra špilja (blue grotto) na Biševu, zbog koje dolazi sve više turista.

 

Apartmani otok Vis - regija Split

 

Dugi otok

Iznenađujuće je koliko malo turista stiže na Dugi otok, a otok posjeduje veliko bogatstvo vrijednosti.

 

Park prirode Telašćica i plaža Sakarun (hrvatski Karibi) se ne smiju propustiti, ali to nije sve, pronaći ćete i svjetionik u Velom Ratu, špilju Strašna peć i brojne biciklističke/pješačke staze. Dugi otok ima ponešto za svakog turista.

 

Apartmani Dugi otok - regija Zadar

 

Otoci Ist & Molat

Ako želite pobjeći od vreve gradskog života, uživati u miru i najboljemu što Jadransko more nudi, onda su otoci Ist i Molat odredište za Vas.

 

"Leže" jedan do drugoga, a jedan od najboljih načina kako istražiti njihovo bogatstvo je mali brodić za posjet skrivenim uvalama, sve kako bi pronašli svoj komadić raja.

 

Apartmani otoci Ist & Molat - regija Zadar

 

 

Sviđa ti se? Lajkaj nas na Facebook-u :)